Καλώς ήρθατε στην σελίδα των Κατηχητικών Σχολείων Όθους Καρπάθου - Τμήμα Χειροτεχνίας

Welcome to the site of Catechetical Schools Parish of the Transfiguration Othos Metropolis of Karpathos and Kasos - Handicrafts Department

Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010

Κάρτα "Αγγελούδι"


Σήμερα τα παιδιά είχαν την χαρά να δημιουργήσουν μια Χριστουγεννιάτικη κάρτα ,όπως βλέπετε στην διπλανή φωτογραφία. Έμαθαν να φτιάχνουν ένα αγγελούδι, σχεδιάζοντας σε ένα κίτρινο χαρτονάκι σε κυκλικό σχήμα , το κεφάλι και τα χέρια του , τα οποία και έκοψαν .Το κάτω μέρος του σώματος διπλώθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματιστεί το ένδυμα και συρράφτηκε..
Με τον συγκεκριμένο τρόπο σχεδιασμού και κοπής τα φτερά προκύπτουν σχεδόν αυτόματα.


Στο κεφάλι πρόσθεσαν  τα μαλλιά , με μαλλί πλεξίματος και με μαρκαδόρους σχεδίασαν τα χαρακτηριστικά προσώπου.


Και αφού ήταν πια έτοιμο το αγγελούδι το κόλλησαν στην μια γωνία της κάρτας μπλε χρώματος .


Τέλος , κόλλησαν ξύλινα αστεράκια κόκκινου και πράσινου χρώματος και μικρότερα μεταλλιζέ.


Επίσης  τρια μεγαλύτερα παιδιά ανέλαβαν να φτιάξουν τρεις  ακόμη κάρτες για να δώσουμε μαζί με μια θήκη κεριού (βλέπε προηγούμενη κατασκευή) δώρο στον π.Γρηγόριο, π. Καλλίνικο και π. Μιλτιάδη.Στο τέλος της ημέρας τα παιδάκια πήραν για δώρο  από μια τσαντούλα , που περιείχε ξυλοχρώματα και ένα τετραδιάκι.

Τα αποχαιρετίσαμε , με ευχές για ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!Το Τμήμα Χειροτεχνίας των Κατηχητικών μας Σχολείων, σας εύχεται ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΑ με την βοήθεια του Θεού, να αναγεννηθείτε πνευματικά και να έχετε υγεία και ευτυχία εσείς και η οικογένεια σας!