Καλώς ήρθατε στην σελίδα των Κατηχητικών Σχολείων Όθους Καρπάθου - Τμήμα Χειροτεχνίας

Welcome to the site of Catechetical Schools Parish of the Transfiguration Othos Metropolis of Karpathos and Kasos - Handicrafts Department

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011

Το κατηγορώ ενός παιδιού
 Θέλοντας να επικοινωνήσουμε και αυτή την εβδομάδα, έπεσε στα χέρια μας το παρακάτω κατηγορώ ενός παιδιού, οπότε θεωρήσαμε ότι ήταν ότι καλύτερο για μήνυμα της εβδομάδος. Ο Θεός να μας φωτίζει όλους τους γονείς για να κάνουμε αυτό που πρέπει για τα παιδιά μας!
Πατέρα και μητέρα,  πρώτα θέλω να σας ευχαριστήσω και ύστερα να σας κατηγορήσω, για ότι κάνατε για μένα.
Πώς να το πω; Μου δώσατε πολλά. Τα ρούχα, ποτέ δε μου έλειψαν. Εσείς φροντίσατε να μορφωθώ. Εσείς με στείλατε στο χοροδιδασκαλείο να μάθω μουσική. Εσείς στο κολυμβητήριο, εσείς στα σχολεία ξένων γλωσσών. Με θρέψατε σαν το θρεφτάρι, με στολίσετε και μ’ μάθατε να καμαρώνω σαν το παγώνι. Το γνωρίζω, ήμουν το είδωλό σας, η μεγάλη σας αδυναμία, ο θεός σας. Ποτέ δε μου αρνηθήκατε τίποτα. Ότι ζήτησα το πήρα. Και ότι ήθελα το έκανα. Ποτέ δεν θυμάμαι να μου είπατε ένα όχι. Ότι ώρα ήθελα έφευγα από το σπίτι. Και όσες φορές γύριζα στο σπίτι αργά το βράδυ, εσείς πάντα σιωπούσατε. Ποτέ δεν υψώσατε τη φωνή σας να διαμαρτυρηθείτε. Τα μόνα λόγια που θυμάμαι είναι η επωδός των λόγων σας: «αυτό που εγώ στερήθηκα στην ηλικία σου, εσύ να μη το στερηθείς».
  Όμως πρέπει να γνωρίζετε πως τώρα σας κατηγορώ. Ναι, σας κατηγορώ εγώ, το παιδί σας. Όλα μου τα δώσατε, και εκείνα ακόμα που δεν θα έπρεπε. Στα παιδικά μου χέρια άμετρος ευδαιμονισμός και απόλυτη ελευθερία ήταν δίκοπο μαχαίρι που πλήγωσαν το κορμί μου και μάτωσαν την ψυχή μου. Όλα  μου τα δώσατε και όμως μου αρνηθήκατε το ένα. Δεν μου δώσατε το Θεό!
Παραμελήσατε να με μάθετε να προσεύχομαι σ’ Αυτόν. Δεν σύρατε τα βήματά μου στον Ιερό Ναό να εκκλησιαστώ και να μεταλάβω των Αχράντων Μυστηρίων. Δεν μου κάνατε λόγο ποτέ για το κατηχητικό και αρνηθήκατε επίμονα να με οδηγήσετε στον Πνευματικό. Δεν με διδάξατε να μελετώ τον νόμο του Θεού. Ποτέ δεν μου είπατε πως η τιμή της αγνότητας είναι ο ατίμητος θησαυρός, που όποιος νέος τον χάσει δεν τον ξαναβρίσκει.
Πότε, αλήθεια, δουλέψατε στην καρδιά μου; Τι κάνατε για την προσωπικότητά μου; Λησμονήσατε, να μου πείτε πως η ζωή δεν είναι ένα αδιάκοπο γλέντι, αλλά ένας συνεχής και αδιάκοπος αγώνας με  επιτυχίες και αποτυχίες, με νίκες και ήττες, με ευχάριστα και δυσάρεστα. Για ότι είμαι σήμερα, φταίτε εσείς.
Σας συγχωρώ, αλλά δεν θα σταματήσω να σας κατηγορώ!
Το παιδί σας

ΠΗΓΗ:  http://leimwnas.blogspot.com/2011/01/blog-post.html?spref=fb

4 σχόλια:

Christina V. είπε...

Καλησπέρα σας! Πραγματικά γλυκαίνεται η καρδιά μου όποτε μπαίνω στη σελίδα σας. Πόσο αλήθεια είναι ότι τα παιδιά μας θα έχουν πολλά για τα οποία θα μας κατηγορήσουν. Καο όσα από αυτά θα μας συγχωρέσει ο καλός Θεός κανείς δεν ξέρει...

Το τραγούδι για τον σπίνο είναι υπέροχο.Ποιά αδελφότητα τραγουδάει;

Κατηχητικά Σχολεία Ιερού Ναού Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Όθους της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπάθου και Κάσου - Τμήμα Χειροτεχνίας είπε...

@ Christina V , χαίρεται!
Πόσο χαιρόμαστε που η καρδιά σου γλυκαίνεται όταν μπαίνεις στην σελίδα μας..Σε ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια..!

Όσον αφορά το τραγούδι για τον σπίνο δεν γνωρίζουμε ποιός το τραγουδάει..

Να έχεις ένα ευλογήμενο βράδυ!

Ματίνα είπε...

Καλημέρα! Υπέροχο κείμενο.Στο επόμενο μάθημα του Σαββάτου, θα το δώσω στους Κατηχητές του Άνώτερου τμήματος (Αρρένων & Θηλέων) για να το διαβάσουν στα παιδιά. Ευχαριστώ.

Κατηχητικά Σχολεία Ιερού Ναού Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Όθους της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπάθου και Κάσου - Τμήμα Χειροτεχνίας είπε...

@ Ματίνα χαιρόμαστε που ένα κείμενο που κοινοποίησαμε από το μπλογκ leimwnas , μπόρεσε να γίνει χρήσιμο σε εσάς και στα παιδιά σας!
Να είστε καλά! Καλή δύναμη!