Καλώς ήρθατε στην σελίδα των Κατηχητικών Σχολείων Όθους Καρπάθου - Τμήμα Χειροτεχνίας

Welcome to the site of Catechetical Schools Parish of the Transfiguration Othos Metropolis of Karpathos and Kasos - Handicrafts Department

Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2011

Λουλούδι με άχρηστα υλικά

,Μετά από ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι , τα παιδιά επέστρεψαν στα σχολικά τους καθήκοντα και τις υποχρεώσεις τους..
Χαρούμενα και έτοιμα για νέες δημιουργίες ήρθαν και στην έναρξη των μαθημάτων χειροτεχνίας του Τμήματος μας που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στις 6.

Χτες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός για τα Κατηχητικά μας, και μικροί μεγάλοι ήταν παρόντες για να λάβουν την ευλογία  από τον εφημέριο του χωριού μας, π. Μιλτιάδη , για το ξεκίνημα της νέας Ιεραποστολικής  χρονιάς ..

Σήμερα , οι υπεύθυνοι του Τμήματος υποδέχτηκαν τα παιδιά εγκάρδια και ευχήθηκαν να έχουν μια καλή και δημιουργική χρονιά . 
Τους πρόσφεραν γλυκίσματα και το μάθημα ξεκίνησε με αρκετή ανυπομονησία από τα παιδιά..

Η σημερινή χειροτεχνία πραγματοποιήθηκε με τα λεγόμενα "άχρηστα υλικά" .
Τα παιδιά κλήθηκαν να φτιάξουν ένα λουλούδι με τα εξής υλικά: Ένα γλωσσοπίεστρο, πλαστικές σακούλες σε διάφορα χρώματα, πράσινη κορδέλα, διάφορες χάντρες από παλιά βραχιόλια και κολιέ, υγρή κόλλα, ψαλίδι.
Τους δόθηκε κάποια βασική κατεύθυνση για το πως θα έφτιαχναν το λουλούδι, αλλά το καθένα αυτοσχεδίασε και πρόσθεσε την δική του πινελιά στην δημιουργία του..
Και το κάθε λουλούδι έγινε πανέμορφο και ξεχωριστό , όπως ξεχωριστά είναι και τούτα τα ανθρώπινα πλάσματα του Θεού!