Καλώς ήρθατε στην σελίδα των Κατηχητικών Σχολείων Όθους Καρπάθου - Τμήμα Χειροτεχνίας

Welcome to the site of Catechetical Schools Parish of the Transfiguration Othos Metropolis of Karpathos and Kasos - Handicrafts Department

Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2012

Άγιος Λουκάς Κριμαίας (Μέρος 1ο -2ο)

Αποσπάσματα από βίντεο διάρκειας 70' της ζωής του Αγίου Λουκά Κριμαίας παραγωγή της Ιεράς Μονής Μεταμόρφωσης Σωτήρος - Μήλεσι Αττικής .
Σε ένα καθεστώς αθείας και φασισμού αγωνίστηκε και αγίασε . Αυτό παρηγορεί όλους εμάς που ζούμε σήμερα σε ένα περιβάλλον εκρίζωσης της Ορθοδοξίας υποβαλλόμενο άλλοτε από την Ευρωπαική Ενωση άλλοτε από τους πολιτικούς ηγέτες που μας κυβερνάμε και άλλοτε από την ίδια την αδιαφορία μας και τον αμελή εαυτό μας .
Ηταν ένας επιστήμονας - χειρούργος διαπρεπής καθηγητής Πανεπιστημίου που έζησε λίγα χρόνια πριν από εμάς (+1961) . Δεν ήταν ένας άγιος πρωτοχριστιανικών ετών που έζησε "τω καιρώ εκείνω" !
Ηταν ένας άριστος επιστήμονας αλλά και ΑΓΙΟΣ ταυτόχρονα επί των ημερών μας !!!
Είναι ο αντίλογος σε όλους εμάς τους τεχνοκράτες και επιστήμονες που προβάλλουμε την επιστήμη μας ως δικαιολογία για την αθεία μας και την αδιαφορία μας για την εν Χριστώ ζωή .
Μας κάνουν εντύπωση οι φυλακές , οι εξορίες και τα βασανιστήρια που υπέφερε .
Επίσης μας κάνει εντύπωση το τελευταίο κήρυγμα του με την τρεμάμενη φωνή του . Αναφέρθηκε ο Αγιος Λουκάς στο διάβολο και στις πανουργίες του προκειμένου να μας συμπαρασύρει στην κόλαση .
Που είναι αυτός ο διάβολος και δεν τον βλέπουμε εμείς ; Μα δεν τον βλέπουμε γιατί δεν ζούμε εν Χριστώ ζωή !!! Οσο ζούμε έτσι δεν μας πειράζει διότι μας θεωρεί δικούς του και σίγουρους συγκάτοικους του στην κόλαση . Αν όμως αρχίσουμε την εν Χριστώ ζωή και καταλάβει ότι αλλάξαμε στρατόπεδο και πήγαμε με τον Χριστό τότε θα μας ξεκινήσει τον άγριο 24ωρο πόλεμο .Και τότε για να τον αποκρούσουμε θα καταλάβουμε γιατί χρειαζόμαστε την εκκλησία , τον κυριακάτικο εκκλησιασμό ,την εξομολόγηση και την Θεία Κοινωνία . Διότι χωρίς αυτά δεν θα μπορέσουμε να νικήσουμε το διάβολο 
Στο πλήρες βίντεο υπάρχει όλη η ζωή του , η κηδεία του , η ανακομιδή λειψάνων και πολλά θαύματα του ΠΗΓΗ:  Youtube  

Δεν υπάρχουν σχόλια: