Καλώς ήρθατε στην σελίδα των Κατηχητικών Σχολείων Όθους Καρπάθου - Τμήμα Χειροτεχνίας

Welcome to the site of Catechetical Schools Parish of the Transfiguration Othos Metropolis of Karpathos and Kasos - Handicrafts Department

Κυριακή, 1 Απριλίου 2012

Με την βοήθεια του Θεού συναντηθήκαμε και αυτό το απόγευμα , για  να καταπιαστούμε με μια νέα δημιουργία. 
Με μεγάλη ανυπομονησία τα παιδάκια έκατσαν γύρω από το τραπέζι , τακτοποίησαν τα πράγματα τους και περίμεναν κάνοντας ερωτήσεις : "Τι θα φτιάξουμε σήμερα;"  , "Τι θα κάνουμε με τους μαρκαδόρους;"
Η  περιέργεια τους έφτασε στο αποκορύφωμα  όταν τα υλικά  και τα εργαλεία της κατασκευής αυτής, εμφανίστηκαν μπροστά τους..
Ξύλινες ψηφίδες , ατλακόλ κρυσταλιζέ,  , βότσαλα,  πιστόλι σιλικόνης, ένα χαρτί  με τα αρχικά Α και Ω
Παρά τις προσπάθειες τους να μαντέψουν  ποια θα μπορούσε να είναι η χειροτεχνία με αυτά τα υλικά δεν υπήρξε αποτέλεσμα....Και έτσι..το πήρε το ποτάμι ..και  έμαθαν  σε λίγα λεπτά  τι ακριβώς θα έκαναν!!
Οι υπεύθυνοι τους ανέφεραν τι σημαίνουν  τα σύμβολα  Α και  Ω  για  την εκκλησία*   και  προχώρησαν στις οδηγίες κατασκευής!
Πήραν λοιπόν τα παιδάκια  έναν λεπτό μαρκαδόρο και σχημάτισαν τα γράμματα  πάνω στο βότσαλο με τελίτσες.
Στην συνέχεια  , άπλωσαν κόλλα στο κάθε γράμμα και κόλλησαν τις ψηφίδες (οι οποίες προέκυψαν από το κόψιμο γλωσσοπίεστρων) , τις οποίες στο τέλος χρωμάτισαν με μαρκαδόρους  . Στο πίσω μέρος του βότσαλου κολλήθηκε με την βοήθεια σιλικόνης  (Προσοχή :Χρήση της σιλικόνης κάνουν  μόνο  οι μεγάλοι)  ένα μικρότερο βότσαλο  για να στηρίξει την κατασκευή .  
Το αποτέλεσμα μπορείτε να το δείτε στις φωτογραφίες..Πως σας φαίνονται τα έργα τους; 

Εν ώρα δημιουργίας


Έτοιμα τα ψηφιδωτά τους!Υποσημ.:
  * Είπε ο Κύριος "Είμαι το Άλφα και το Ωμέγα, ο πρώτος και ο έσχατος, η Αρχή και το Τέλος" .Αποκάλυψη 22:13

Δεν υπάρχουν σχόλια: