Καλώς ήρθατε στην σελίδα των Κατηχητικών Σχολείων Όθους Καρπάθου - Τμήμα Χειροτεχνίας

Welcome to the site of Catechetical Schools Parish of the Transfiguration Othos Metropolis of Karpathos and Kasos - Handicrafts Department

Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2012

Ο Ιερέας που ενώνει τους Έλληνες της Αμερικής


1

  Είναι ένας από τους ιερείς της διασποράς, που το όνομά του δεν θα ακουστεί σε κάποιο site, ή σε κάποιο μέσο ενημέρωσης. Ωστόσο  το έργο που επιτελούν οι δεκάδες ιερείς της Ελληνικής Ομογένειας είναι τεράστιο και σημαντικό.

Ένας από τους ιερείς μας που ακούραστα και μεθοδικά μεταδίδουν το μήνυμα της Ελλάδας και της Ορθοδοξίας στους Έλληνες της διασποράς είναι και ο πατήρ  Γρηγόριος Τάτσης  της Ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας της Νέας Ορλεάνη.
Ακούραστος και μεθοδικός, κρατάει όλους τους Έλληνες της περιοχής μονιασμένους κάνοντας φιλάνθρωπο  έργο, διατηρώντας το ελληνικό χρώμα στην ξενιτιά. Μεταξύ άλλων η ενορία προσφέρει μαθήματα ελληνικών, Κυριακάτικο σχολείο  σε νέους και ενήλικες για την διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας,  κατηχητικό σχολείο, πρόγραμμα μελέτης της ορθόδοξης πίστης, αλλά και συναντήσεις  με νέους για ανταλλαγή απόψεων και κατηχήσεις.

Απλά είναι ένας από τους πολλούς ιερείς της Ομογένειας που  καλό είναι να γνωρίζουμε, ότι και έργο προσφέρουν και την φλόγα της Ελλάδας έχουν μέσα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: