Καλώς ήρθατε στην σελίδα των Κατηχητικών Σχολείων Όθους Καρπάθου - Τμήμα Χειροτεχνίας

Welcome to the site of Catechetical Schools Parish of the Transfiguration Othos Metropolis of Karpathos and Kasos - Handicrafts Department

Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2012

Χιονάνθρωπος καδράκι

Σήμερα , συναντηθήκαμε για άλλη μια φορά, με την βοήθεια του Θεού και αφού κάναμε την καθιερωμένη προσευχή μας , προχωρήσαμε στην κατασκευή μας!
Το θέμα μας, επίκαιρο , καθώς  βρισκόμαστε στην καρδιά του Χειμώνα και σε πολλές περιοχές της Ελλάδας χιονίζει.. Ναι, ναι, πολύ καλά φανταστήκατε!  Φτιάξαμε έναν  χιονάνθρωπο με την χρήση πολλών άχρηστων υλικών..Όπως  πλαστικά καπάκια από κουτιά ξηρών καρπών, δίσκοι ντεμακιγιάζ , βαμβάκι, οδοντογλυφίδες , χάντρες, πλαστικές σακούλες.. Ο χιονάνθρωπος αυτός , είναι όμως ιδιαίτερος , γιατί προορίζεται  για να γίνει καδράκι.
Έτσι,   πήραν το ένα πλαστικό καπάκι και από την μέσα μεριά του ξεκίνησαν να φτιάχνουν τον μικρό τους χιονάνθρωπο.  Αρχικά πήραν δυο δίσκους ντεμακιγιάζ , όπου τον ένα που θα χρησιμοποιούσαν για το κεφάλι τον έκοψαν πιο μικρό, ακόμη πήραν λίγο βαμβάκι και το έστρωσαν στην κάτω πλευρά  , κόλλησαν ακόμη δυο οδοντογλυφίδες για χεράκια , αυτοσχεδίασαν και με την χρήση διαφορετικών υλικών έφτιαξαν το καπέλο του , το κασκόλ του , με χάντρες έφτιαξαν τα μάτια, με κορδόνι την μύτη του κλπ. Τελειώνοντας την κατασκευή τους εσωτερικά  στο καπάκι πήραν το άλλο και το κόλλησαν από πάνω..σχηματίζοντας έτσι ένα κουτάκι.. 
Στο τέλος  διακόσμησαν και εξωτερικά τα όμορφα αυτά καδράκια  με χάντρες , οδοντογλυφίδες , κορδέλες  με πολύ φαντασία και μεράκι!!